Mozaik Ház - Pályázati Projekt

Vállalkozásunk 1975269096 kódszámmal, „ESPI Kft. új szolgáltatásának kialakítása” címmel pályázatot nyújtott be, amelyet támogatásra érdemesnek találtak, és ezzel a projekt megvalósítására jogosultságot nyert.

Kedvezményezett neve: ESPI Kereskedelmi Kft.
A projekt címe: ESPI Kft. új szolgáltatásának kialakítása
A szerződött támogatási összeg: 4 998 421 Ft
Európai Uniós támogatás mértéke: 60 %
Projekt időtartama: 2020.01.01.-től – 2021.11.15-ig
Projekt azonosítószáma: 1975269096

Projekt tartalmának bemutatása:

Cégünk mikrovállalkozásnak minősül, amely már 2017 óta foglalkozik állatasszisztált terápiával, azonban jelen pályázati forrás nyújt lehetőséget arra, hogy ezen tevékenységet egy felújított épületben teljes foglalkoztatás mellett lehessen folytatni.

Sajnos igen kevés azoknak a lehetőségeknek a száma, ahol a szülők megfelelő körülmények között és szakmai felkészültség mellett célzott, személyre szabott terápiát vehetnek igénybe. A megyében és a kistérségben a feladatot ellátó intézmények rendkívül telítettek, a különböző fejlesztő házakba, központokba pedig várólista alapján lehet csak bekerülni. Tapasztalataink szerint a legnagyobb hiány az autizmus diagnózissal, pervazív fejlődési zavarral rendelkező gyermekek korai, célzott terápiás lehetőségeiben van.

Autizmussal élő gyermekek számára autizmus-specifikus módszerek és eszközök alkalmazása mellett az állatasszisztált terápiát lehetne biztosítani egyénre szabott, szakszerű támogatás mellett. Az érintett személyek szociális-kommunikációs nehézségeiből és a beszűkült, rugalmatlan viselkedésből adódó hátrányait próbálnánk kompenzálni egyéni és csoportos foglalkozásokkal, terápiával és fejlesztésekkel.